Konstan Kootut - www.levymania.net

Levykauppakokemuksia

Tähän osioon olen kirjoittanut kokemuksiani netin levykaupoista. Toivottavasti tiedoista on myös sinulle jotain hyötyä -tai vinkkejä, mistä levyjä uskaltaa tilata...

 

 

 

Airon Musiikki

- Kun ostan netin kautta uusia levyjä, on Airon Musiikki yleisimmin se kauppa, minkä valitsen (jos vain ostamani levy sieltä löytyy).

- Airon Musiikin valikoimasta löytyy kattavasti levyt & cd-sinkut tuoreimmista julkaisuista ja myös vinyyli formaatissa voi jotain löytyä. Mm. Viikatteen tupla 7" vinyylin ostin täältä.

- Postikulut ovat edullisimmasta päästä mihin olen törmännyt (maksutapana maksan aina suoraan tilille). Tilille maksettaessa toimituskulut ovat vain 2,5e/lähetys tilausmäärästä riippumatta. Tämän lisäksi, jos lähetit jo tilauksen, ja jostain syystä et halua/pysty tilausta maksamaan peruuntuu tilauksesi 14 vuorokauden kuluttua tilauksen tekemisestä.

- Toimitusaika on nopea. Jos vaikka maksat tilauksesi maanantaina saat levyt varmasti samalla viikolla (jos vain tilaamasi levyt löytyvät varastosta).

- Yksi hyvä asia on myös se, että kaikki tilaamani levyt (cd:t) ovat olleet muoveissa, ja näin voit levyt saatuasi vielä palauttaa, jos et muovia ole ehtinyt avaamaan.

- Airon Musiikin nettisivut ovat selkeät ja helppokäyttöiset. Levyn hinnan perässä on tieto siitä, löytyyko levy varastosta juuri silloin.

 • + Halpa toimitusmaksu
 • + Nopea toimitusaika
 • + Levyt muoveissa -> Levyn kannet naarmuttomia & voit palauttaa levyn, jos muovisuoja on ehjä
 • + 14 päivää aikaa maksaa tilaus, jonka jälkeen tilaus peruuntuu
 • + Valikoimassa myös vinyylejä
 • + Selkeät sivut

Konsta, 17.9.2003

------------------------------------------------

Ariman Oy

- Käytettyjä ja halvempia levyjä etsiessä kannattaa Arimanin sivut ja tarjonta vilkaista. Säännöllisin väliajoin päivitettävästä levyvalikoimasta löytyy todella edulliseen hintaan käytettyjä ja uusiakin levyjä.

-Kätevä toiminto sivlla on "Viimeksi lisätyt" -osio, mistä näet viimeksi valikoimaan lisätyt levyt. Ja, jos sinulle kelpaa sellaiset levyt, mistä muutama naarmu löytyy, mutta silti se soi moitteettomasti, löytyy sellaisia 1-4 euron hinnalla Arimanilta. Nämä kuntoluokitukset on aina merkattu levyn nimen perään. Siitä siis näet nopeasti, levyn kuntoluokan. Kaikki käytetyt levyt mitä olen Arimanilta ostanut ovat olleet uudenveroisia kunnoltaan.

-Postikulut ovat tilille maksettaessa 3e/lähetys, tilauksen koosta riippumatta. Jos tilaamasi levy on viallinen, on sillä palautusoikeus ja palautuskulut hyvitetään.

- Toimitusaika...kun maksusi näkyy Arimanin tilillä, tilauksesi lähtee matkaan. Arimanille voit myös myydä omia levyjäsi, mistä haluat luopua. Sivuilta löytyy enemmän tietoa aiheesta.

 • + Voit myydä omia levyjäsi Arimanille
 • + Todella edulliset hinnat useissa levyissä
 • + Valikoimsta voi löytyä samasta levystä useita erilaisessa kunnossa olevia versiota -> voit valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon
 • + Palautusoikeus, jos tilaamasi tuote viallinen

Konsta, 17.9.2003

------------------------------------------------

Hippie Shake Records

- Jos etsit vinyylejä Hippie Shake Records on yksi hyvä liike netissä, mistä niitä löydät. Uutena ja käytettynä.

- Erityisen hyvä Hippie Shake on, jos keräät jotain tietyn bändin tuotantoa. Itse olen monta levyä löytänyt omaan Queen -kokoelmaani Hippie Shakesta. Parhaillaankin siellä olisi muutama mielenkiintoinen kohde valikoimassa ;)

-Ja aina, kun olen ostanut suuremman levymäärän kerralla, olen saanut alennusta jonkun verran. Aina silloin tällöin sivuilla on huutokauppa, missä on tarjolla aina jotain harvinaisempaa materiaalia.

- Postikulut ovat tilille maksettaessa 2-8 euroa.

 • + Valikoimassa uusia & käytettyjä 7" & 12" sinkkuja ja vinyylialbumeja
 • + Myös harvinaisuuksia löytyy
 • + Huutokauppa kaupan sivujen yhteydessä (tarkemmat tiedot ajankohdista, ym. löytyy sivuilta)

Konsta, 17.9.2003

------------------------------------------------

Kämäset Levyt

- Jos punk kiinnostaa, niin Kämäsiltä levyiltä sitä löytyy. Kaikentyyppistä ja ympäri maailmaa.

- Kämäsiltä Levyiltä olen tehnyt monta ostosta, ja usein on vastaan tullut hyviä 7" punk -levyjä. Mm. Pax Americanaa ja Turun Tautia.

- Myös T-paitoja on saatavilla.

Konsta, 17.9.2003

------------------------------------------------

Levykauppa Äx

- Tämän mainion liikkeen asiakkaaksi päädyin vasta 2008 ennakkotilatessani Herra Ylpön & Ihmisten "Sata Vuotta" albumin. Ei ainakaan ole muistikuvaa aikaisemmista tilauksista....

- Pelkästään hyviä kokemuksia on kertynyt parin kuukauden kuluessa ostoleimojen lisäksi! :) Niin hyviä, että oli pakko lisätä kaupan tarkempi esittely ihan tänne nettiinkin.

- Tässä olen pikaisia levyhakuja tehnyt omista hankintalistalla olevista levyistä (Starsailor, Moby. Jori Hulkkonen, Pet Shop Boys, R.E.M., jne.). On niitä ihmeen hyvin ollut valikoimassa. Erikseen täytyy mainita Maj Karman cd-singlet. Lähes koko tuotanto näkyy olevan tilattavissa. Tilasinkn "Iskelmä" EP:n täältä. Uusi trance löytöni Kyau & Albert - sitä ei sitten löytynytkään yhtään levyllistä. Mutta eihän sitä kaikkea sentään voi saada.

- Yksi Äx:n hvyistä puolista on levyjen esittely sivuilla. On kansikuvat, kappalelistat, julkaisuvuodet, yms. tärkeät tiedot nopeasti esillä.

- Vinyyliäkin löytyy, uutta & käytettyä. Tämä on hvyä, kuten myös leimauspalvelu. Siinä 10 leimaa kerättyäsi saat valita ilmaisen levyn itsellesi. Leimoja saat tietysti sitä enemmän, mitä enemmän ostat kaupasta :)

  • + Nopea toimitusaika
  • + Löytyy uutta & käytettyä vinyyliä
  • + Singlejäkin hyvin valikoimassa
  • + Albumeista hyvä esittely sivuilla (kuva kannesta, kappale, yms. tiedot)
  • + Leimauspalvelu
  • - Trance levyjen puute

   

  Konsta, 2.4.2008

------------------------------------------------

Longplay Music

- Longplay Music on kaikkien Viikate orkesterista kiinnostuneiden ykköspaikka hankkia Viikate materiaalia.

- Valikoimasta löytyy Viikate vinyylit, 7", CD:t & 5" -sinkut, ja vaatetustakin on tarjolla kiinnostuneille ;)

- Vinyylit ovat yllättävän halpoja. Esim. "Kaajärven Rannat" vinyylin hinta on vain 15e postikuluineen. Se ei ole paljon se. Ja aina, kun olen Viikatetta tilannut, olen myös saanut samaan hintaan vielä aiheeseen liittyvän julisteen/mainoksen.

- Eli eipä juuri aihetta valittamiseen löydy Longplayn palvelusta.

 

Konsta, 17.9.2003

------------------------------------------------

Vinyyliklubi

Tuorein löytämäni levykauppa netissä on Vinyyliklubi. Kuten jo nimestäkin voi päätellä, tämä liike myy musiikkia vain vinyylinä.

Eikä tarjonta rajoitu ainoastaan vinyylialbumeihin. Tarjolla on kaikkea muutakin, mistä asiakas hyötyy. Valikoimassa mm. Levysoittimien hihnoja, äänirasioita, levytelineitä, suojamuoveja, jne.

Ja, jos valikoimasta puuttuu etsimäsi voit laittaa palautetta ja tulevaisuudessa haluamasi tuote jo melko varmasti löytyykin tarjonnasta. Tämä kosekee niin levyjä kuin tarvikkeitakin. Itse tilasin äskettäin Jori Hulkkosen "Different" ja "Dualizm" tupla LP:t tällä tavoin valikoiman ulkopuolelta. Eikä toimitusaika venynyt kohtuuttomaksi.

Yksi todella hyvä lisä palvelussa on leimausjärjestelmä. Kun 10 leimaa on täynnä saat valita vapaasti ilmaisen levyn. Itse valitsin bonuslevykseni Kraftwerkin "Computer World" LP:n Vihertävällä vinyylillä. Siisti on :)

Myös keskustelupalsta kaupan lisäksi on toiminnassa. Jos sinulle tulee mieleen jotain kiperää kysyttävää tai haluat sanoa mielipiteesi vinyylistä/musiikista voit tehdä sen täällä.

Kaiken edellämainitun lisäksi klubilta löytyy artistiesittelyjä. Siis tietoa bändeistä, yksittäisistä artisteista sekä levyistä.

Toimitusaikoihin olen ollut tyytyväinen. Erityisesti vakioasiakkaana toimitusaijat eivät juuri voisi nopeampia olla. Esimerkkinä tein yhden tilauksen maanantaina ja tuotteet olivat minulla jo tiistai-iltana! Ei valittamista.

Ja sähköpostiin olen saanut lyhyellä viiveellä vastaukset, vahvistukset, yms.

Omien kokemusteni perusteella voin suositella Viyyliklubia lämpimästi. Vaikka et vielä omistaisi yhtäkään vinyyliä & soitinta, Vinyyliklubi on oiva paikka mukavan harrastuksen aloittamiselle.

Vinyyliklubin kaltaiselle paikalle on todella tilausta ihmisille, jotka kaipaavat musiikkia vinyylillä.

 • + Voit tilata levyjä myös klubin listan ulkopuolelta
 • + Leimat ostosten mukaan, 10leimaa = 1 ilmainen levy
 • + Myös muutakin tarpeellista valikoimassa levyjen lisäksi
 • + Keskustelupalsta
 • + Nopea toimitus
 • + Artisiesittely
 • - Eipä tule miinuksia mieleen

Konsta, 23.3.2006

 

 

---------------------------------------------

- © Konsta 2006 -

---------------------------------------------